TEMEV ve Küresel Denge Derneği ortaklığı ile hazırlanan ve yürütülmekte olan “Yerelden Ulusala İklim Ağı Projesi” Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Türkiye’de Sivil Toplumun Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında sürdürülmektedir. Projenin Genel Amacı: İklim değişikliği ile mücadele alanında faaliyet gösteren STK’ları ortak bir ağ etrafında buluşturup, kent konseyleri ile bağlantılı bir şekilde idare ile işbirliği içerisinde olmalarını sağlayarak güçlendirmektir.
Türkiye’de Sivil Toplumun Desteklenmesi Hibe Programı, 2014-2020 Türkiye Strateji Belgesi gereğince AB-Türkiye ilişkilerinde kilit önceliklerden bir tanesidir
Programın ana hedefleri:
Politika ve karar alma süreçlerine daha aktif demokratik katılım yoluyla sivil toplumun gelişimine destek olmak,
Temel haklar ve diyalog kültürünü teşvik etmek,
Türkiye ve Avrupa’daki sivil toplumlar arasında sivil toplum diyaloğunu ve kültür alış verişini geliştirmektir
KOORDINATÖR
TEMIZ ENERJI VAKFI (TEMEV)
TEMEV enerji sektörünü daha bağımsız ve sürdürülebilir yapıya kavuşturmak üzere gelişmeleri izleyen ve bu gelişmeleri Türkiye’ye zamanında aktarılmasının gereğine inanan bir grubun girişimleri ve TÜBİTAK Başkanlığının himayesi altında bağımsız çalışmalar yapmak üzere kurulmuştur. Misyonu; temiz tükenmez enerjiler – yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konusunda bilgilendirme, bilinçlendirme, dökümantasyon, araştırma geliştirme çalışmaların olarak belirlenmiştir TEMEV son dönemde yukarıda belirtilen faaliyetlerin yanı sıra iklim değişikliği ile mücadele alanında da faaliyetler yürütmektedir.
PROJE ORTAĞI
KÜRESEL DENGE DERNEĞI
Küresel Derneği “doğal kaynakların sürdürülebilir gelişme prensipleri doğrultusunda; araştırma yapmak, korunmasına, geri kazanılmasına ve iyileştirilmesine çalışmak ve bu yönde yönetim planları oluşturmak, çevre alanında duyarlı ve bilinçli bir toplum yaratılmasına katkı sağlamak, sivil toplum kuruluşlarının rolünü güçlendirmek ve küresel sorumluluğu ülke koşullarımız dikkate alınarak paylaşmak” amacıyla faaliyetlerinin sürdüren gönüllü bir kuruluştur. Derneğin etkin olarak yürüttüğü faaliyet alanları arasında çevre yönetimine katılım süreçlerinde, sivil toplum kuruluşlarının hakları – ödevleri ile projelere yönelik fon kaynakları konularında kapasite geliştirme ve bilgilendirmedir.